Kite størrelse

Har du svært ved at finde ud af, hvilken kite størrelse du skal købe? Den rigtige kite størrelse afhænger af vindstyrken og din vægt. Her på siden kigger vi nærmere på kite størrelse.

Kite størrelse begynder

F-one bandit test

Hvis du er begynder, anbefaler vi, at du køber en kite i størrelse 12 m2. Det giver dig mulighed for at kite fra 5-10 m/s.

De bedste kites til begyndere er fra Liquid Force, Airush, Slingshot og Duotone. Langt de fleste kite skoler og kitesurfere bruger kites fra disse mærker. De fleste er delta kites. Det betyder, de er nemme at relaunche, nem at manøvrere med, den har et stort vindspektra og den kan depowers meget. Samtidig kan du udvikle dig i dem. De kan nemlig både bruges af nybegyndere og eksperter.

KØB KITES HER

Kite størrelse vægt skema

Din vægt afhænger af din kite størrelse. Jo mere du vejer, jo større en kite kan du surfe med. Der er ofte forskel på de forskellige kite mærker. Så husk at tjekke producentens egne skemaer. Herunder ses vores vægt skema. Husk på at vores skema giver vejledende information.:

[wpsm_comparison_table id=”1″ class=””]
Det er også altid bedst at spørge kitesurfere på stranden om, hvilken størrelse der er bedst på den pågældende dag.

Kite størrelse vind

Det er vigtigt at have respekt for vind og vejr. Du skal ikke tage ud, hvis du føler dig usikker eller bange. En vindhastighed mellem 5 og 9 m/s er mest velegnet til begyndere og let øvede.

Følg altid følgende forholdsregler:

  • Sejl aldrig i fralandsvind. Du driver til havs i fralandsvind, men det er heller ikke rart at sejle i fralandsvind.
  • Sejl aldrig i tordenvejr.
  • Vær opmærksom på byger, der kan skabe kraftige vindstød.
  • Start altid ud med din mindste kite. Det er ikke sjovt at launche en overpowered kite.
  • Inden du beslutter dig for at tage ud, bør du tjekke vejrforhold på Farevandsvæsenets hjemmeside.