Stigegolf

Stigegolf er et mexicansk havespil, som er blevet meget populært i Danmark. Både voksne og unge kan deltage – derfor er det perfekt, hvis man har besøg. Enten af familie, venner eller sågar hvis man holder en fest. Herunder kan du købe stigegolf:

Stigegolf
Stigegolf
Her har vi det originale stigegolf fra Nordic Play. Sættet er lavet af gode materialer og indeholder en opbevaringstaske. Hvis du vil samle familien om et godt havespil, så køb stigegolf idag. Prisen er lav, og jeg kan garantere mange timers hygge.
299 DKK

Du kan læse om stigegolf reglerne længere nede på siden. Herunder kan du se en kort video af havespillet i aktion:

Hvad går stigegolf ud på?

Stigegolf, også kaldet ribbegolf, går ud på at kaste slyngerne hen imod stativet og score point på stigen. Det hold der først får 21 point vinder spillet.

Det er et super simpelt spil, men der gælder nogle regler. Lad os se lidt nærmere på dem.

Stigegolf regler

Der laves to hold. Begge hold får 3 kuglesæt med hver deres farve på.

Der findes et spilleområde, hvor der er god plads. Man skal stå 6 meter fra stativet/stigen. Og så bør der være et frit areal bagved stativet/stigen på 3 meter. Derved undgår man at ødelægge ting og sager.

Spillet starter ved, at det ene hold kaster deres første kuglesæt. Herefter kaster det andet hold deres første kuglesæt. Således skiftes der mellem hvert kast, indtil alle kugler er kastet. Ideen er at ramme ribbene med ens kuglesæt. Man skal kaste ved at holde sin ene hånd rundt om en kugle og kaste sættet. Der udføres altså et slyngekast. Det er ikke tilladt at lave andre former for kast.

Det er tilladt at skyde modstanderens kuglesæt af ribbene. Det er nogle taktiske valg, man kan vælge som hold.

Når begge hold har kastet færdigt, optælles der point. Pointfordelingen ser sådan her ud:

  • Øverste ribbe: 3 point
  • Midterste ribbe: 2 point
  • Nederste ribbe: 1 point

Man spiller altid til 21. Og man skal ramme nøjagtig 21. Man kan altså ikke vinde, hvis man ender med 22 point. Hvis man i en runde rammer over 21 point, frafalder de point, man har samlet i runden. Denne procedure gentages indtil, man har fundet en vinder.

Forresten er det okay at distrahere modstanderen med råb, lyde, bevægelser. Men man må ikke gå over i kropskontakt. Du må altså ikke skubbe eller røre ved modstanderen.

Stigegolf lav selv

Stigegolf koster ikke det store. Du kan købe havespillet for cirka 300 kroner (køb det her). Men det er naturligvis muligt at bygge havespillet selv. Selvom det også kommer til at koste i materialer og golfbolde, er det en billigere løsning.

Først og fremmest har vi golfboldene. Du kan enten købe nogle billige golfbolde. Du kan også tage et smut ud til din nærmeste golfklub. Der lægger golfbolde overalt, som bare efterlades. For eksempel i søer og hække. 2 golfbolde tisluttes ved en snor.

Selve stigen/stativet kan bygges af træ. Det er ret simpelt at bygge. Bank nogle stolper sammen (du får både brug for runde og firkantet), så er du godt kørende.

Andre havespil og havetilbehør som hækplanter kan du finde hos plantpare.dk.