Kitesurfing begyndersæt

kitesurfing begyndersætJeg kan selv huske det! Jeg var lige kommet hjem fra et kitesurf kursus, og nu skulle jeg bare have fat i et kitesurfing begyndersæt. Men det er skide svært at finde ud af, hvad man skal købe. Specielt når man ikke ved ret meget, om det man køber.

Jeg har kitet i over 6 år, og ved derfor hvad en begynder bør købe. Her på siden viser jeg en perfekt kitepakke til begyndere. Den indeholder alt det, du skal bruge for at komme igang.

Kitesurfing begyndersæt

Hvis du ikke har tid til at læse alt igennem, kommer her et link til hvor du kan købe det bedste kitesurfing begyndersæt. Der findes både en budgetpakke (som er rigeligt til dig der bare vil hurtigt og billigt igang), en allround pakke (lidt bedre kvalitet) og en premium pakke (til luksusdyret):

Kitepakker
Kitepakker
Se danmarks billigste kitepakker. Med en af disse pakker kommer du godt og sikkert fra start.
9.000-18.000 DKK

Herunder kan du se links til hvis du kun mangler nogle enkelte dele:

Gammelt forældet indhold:

En god begynder kite: F-ONE Bandit 12m

F-one bandit testF-ONE Bandit har eksisteret i 11 år og er en af markedets mest populære kites. Det specielle ved denne kite er, at F-ONE Bandit både kan bruges af begyndere, øvede og eksperter. Den er perfekt som begynder kite, fordi den er mega nem at launche (auto launch) og nem at flyve med.

Fra 2018 modellen og opefter er F-ONE også begyndt at gøre Bandit-modellen mere begyndervenlig. De har nemlig bygget en ny kite model, som er velegnet til eksperter. Derfor behøver Bandit-modellen ikke længere at fokusere så meget på den ekstreme side af kitesurfing. Selvom F-ONE Bandit er blevet mere begyndervenlig, er den stadig perfekt til, når du bliver rigtig god til at kitesurfe.

Jeg anbefaler dig derfor at købe en F-ONE Bandit kite. Det er en kite, der er sikker (den bruges også af mange kite skoler), begyndervenlig og en du kan bruge uanset niveau. Køb den i størrelse 12m. Så kan du kite lige fra 5-12 sekundmeter (m/s).

F-ONE Bandit Test

Kiten har al den nyeste teknologi i sig. Fra 2018 modellen og opefter har kiten også en bred pumpe-indgang. Så du kan pumpe den endnu hurtigere op.

Bar og liner

F-ONE Monolith barBar og liner er selvfølgelig nødvendigt i et kitesurfing begyndersæt. Barens størrelse afhænger af kite størrelsen. F-ONE anbefaler en 45 cm bar til 4-10m kites og 52 cm bar til 10-17m kites. Så køb en 52 cm bar, hvis du har en 12m kite.

Jeg anbefaler at købe en F-ONE MonoLith bar, som er over 1000 kroner billigere end F-ONE Linx bar. MonoLith er helt perfekt for begyndere, den er sikker, robust og passer perfekt til F-ONE Bandit kiten.

Kite pumpe fra F-ONE

f-one pumpeJeg anbefaler en F-ONE pumpe, som koster 300 kroner (den er på tilbud). Til din kitepakke gælder det bare om at have en fin pumpe.

Denne pumpe er meget effektiv og passer til alle kites. Den er udstyret med et virkelig godt sandfilter. Den har forskellige studser, så du kan pumpe alle kites op. Du kan også se PSI-værdien, der angiver, hvornår din kite har fået nok luft.

Kiteboard til din kitepakke

F-one next kiteboardKiteboards findes i forskellig længde og bredde. Valget afhænger af niveau, og hvor meget du vejer. Generelt siger man, at begyndere skal købe et kiteboard mellem 134-145 cm som er mellem 40-45 cm bredt.

Jeg vil anbefale dig at købe et F-ONE Next board. Her kan du vælge mellem 138-140 cm i størrelsen og 40-42 cm i bredden. Det er en perfekt størrelse. F-ONE Next er et twintip kiteboard og kan bruges resten af dit liv, fordi det egner sig til alle slags niveauer. Det har en af verdens bedste upwind og downwind performances.

Hvis du vejer mellem 50-80 kilo, så vælg 138 x 40 i størrelse. Hvis du vejer +80 kg, så vælg 140 x 42 i størrelse.

best kiteboarding pads og stropperDu skal også have kite pads/bindinger til dit board. Køb nogle billige pads fra Best Kiteboarding. Deres prime pads er lette at montere og dejlige at kitesurfe med. De holder også hele din kite-karriere.

Trapez til kitesurfing begyndersæt

Kitesurfing trapezTil kitesurfing bruger man en hoftetrapez (i 99% af tilfældene). Man bruger kun en siddetrapez, hvis man vil race. En hoftetrapez sidder kun rundt om taljen, mens en siddetrapez spændes fast omkring benene. Uden en hoftetrapez kan du ikke kitesurfe. Så den skal helt sikkert med i vores kitesurfing begyndersæt. Uanset niveau skal du have en hoftetrapez. Trapezen kan du beholde i rigtig mange år.

Jeg kitesurfer selv med en Manera SENSO Kitesurfing Trapez. Den er virkelig billig (koster 699 kroner) og er ekstremt behagelig at have på. Den kravler ikke op af kroppen, som andre trapezer kan finde på. Og så har den alt det en trapez skal have.

Våddragt til kitesurfing

Quicksilver syncro kitesurf våddragtDu skal kite med en våddragt. Det kommer du ikke udenom. Den beskytter dig først og fremmest mod slag, men den holder dig også varm. De danske farvande har ikke høje nok temperaturer til at kite uden neopren.

Heldigvis behøver du kun at have en våddragt (jeg har selv kun 1 våddragt). Jeg kitesurfer hele året i min 5/4/3 mm våddragt fra Quicksilver. Denne tykkelse kan holde dig varm om efteråret og i vintermånederne. Men samtidig dør du heller ikke af varme, når du kitesurfer om sommeren.

Jeg vil derfor anbefale at købe en Quicksilver Syncro Base 5/4/3 mm våddragt til kitesurfing. Denne kitesurfing våddragt er virkelig holdbar, indeholder hyperstretch, er let at komme i, er behagelig at have på og lynes bagfra.

Neoprenstøvler og vådsko til kitesurfing

Det er helt vildt vigtigt, at du holder dine fødder varme. Hvis dine fødder afkøles, holder du altså ikke lang tid i vandet. Neoprenstøvler og vådsko til kitesurfing findes i forskellige tykkelser. Jeg anbefaler 5 mm, som kan bruges hele året rundt.

Jeg anbefaler C-Skins Legend neoprenstøvler. De er meget billige, de holder varmen og er super behagelige.

Du kan se mere til støvlerne herunder:

Kite hjelm

Kite hjelmDet er langt fra alle der bruger en kitehjelm. Og det er ærgerligt. Man udsætter sig selv for en stor risiko ved at undgå hjelmen. En kitehjelm er tilegnet vandsport og beskytter dig mod slag. Man kiter ofte på lavt vand, og hvis du falder med hovedet først kan du komme til skade. Især fordi vi ofte kitesurfer steder med sten.

Sikkerhed behøver ikke at være dyrt. Jeg kan anbefale denne kitehjelm fra Naked. Den er billig, robust og et perfekt match til vores kitesurfing begyndersæt!

Så blev vi færdige. Du har nu alt, hvad du behøver for at komme sikkert ud på vandet. En sidste advarsel inden du forlader siden:

  • Hold dig væk fra brugt udstyr. Du ved ikke hvad du får. Du ved ikke om det er velholdt, sikkert eller om det går i stykker efter et par gange på vandet.

Kitesporten er helt fantastisk, og vi har et super fællesskab. Tilmeld dig de danske surf facebook grupper, så du kan komme ud sammen med andre. Og hvis du surfer på fyn, kan du tilmelde dig KiteFyn.dk.

Brugt kitesurfing udstyr

Som begynder skal du holde dig væk fra brugt udstyr. Ja, du kan spare penge på det, men du har ingen idé om hvad det er du køber. Udstyrets sikkerhed kan være dårligt og der kan være fejl og mangler på udstyret. Kitesurfing udstyr for begyndere skal være i orden.

Jeg købte for eksempel min første kite brugt. Sælgeren sagde at den fløj perfekt og aldrig var blevet ridset eller fået skrammer. Efter første gang jeg havde været ude, mistede den alt for hurtigt luft. Og så var der huller i dugen. Jeg ville ønske at jeg havde købt en ny kite.

Brug lidt ekstra penge på at købe nyt udstyr. Det kan betale sig.